Meglepetést hozott az észak-amerikai terepralis csúcsszéria, a Score International idei második versenye, az első ízben megrendezett Baja Sur 500, amelyet szombaton futottak a Kaliforniai-félszigeten, Cabo San Lucas és Loreto között. A győzelmet az RPM Offroad pilótája, Eduardo „Lalo” Laguna szerezte meg.

 

A korábban az alacsonyabb géposztályokban vitézkedő Laguna a 7. pozícióban zárta az évadnyitó San Felipe 500-at január végén, ezúttal viszont nagy meglepetést okozva győzött a Trophy Truck mezőnyben. Egyelőre nem tudni, hogy milyen kalandokban volt része a párosnak, de annyi bizonyos, hogy nem kevésben, mivel a loretói célból érkezett fotón jól látható, hogy versenygépük viseltes állapotban fejezte be az összecsapást.

Lagunáék autója sokat kapott (Fotó: Score International)


Laguna mögött a bajnoki címvédő Steven Eugenio és váltótársa, az idei évre csapatot váltó korábbi raliklasszis Armin Schwarz zárt. A Galindo Motorsports különítménye számára nehéz futammal indult az év San Felipe környékén, ám a Baja Sur 500-re megérkezett a Zeus névre keresztelt Chevrolet új fényezése és a jelek szerint ezzel együtt a lendület is. 

Eugenio és Schwarz verdája a célban (Fotó: Score International)

A távot egyébként Schwarz és állandó navigátora, Bryan Little kezdte, Eugenio és másodpilótája, Steven Covey pedig a menet második felében vette át a gépet. Az eredmények kiértékelése jelenleg is zajlik Loretóban, ám az onnan érkezett információk szerint a Forddal versenyző nagymenő, Rob MacCachren végzett a 3. helyen. 

A viadal előtt az évadnyitó győztese, Tavo Vildosola vezette a ponttáblázatot, ám a mexikói klasszis a dolgok jelenlegi állása szerint ezúttal csak a 6. helyen végzett. Még így is sokkal jobban járt, mint az egyik legnépszerűbb észak-amerikai terepralis, a kétszeres Baja 1000 győztes és többszörös bajnok BJ Baldwin: a Las Vegas-i pilóta már a futam elején kiesett, a nem hivatalos információk szerint a Chevy Silverado motorja adta meg magát. 


A nevadai vagány nem sokat szomorkodhatott, a Twitteren ugyanis fellelhető egy poszt, amely arról árulkodik, hogy mire a riválisok letudták a távot és eljutottak Loretóba, addigra Baldin már Hollywoodban volt, ahol beköszönt cimborája, a pókerjátékosként, színészként és netcelebként is ismert Dan Bilzerian legendás, lenge öltözetű lányok serege által is látogatott házibulijainak egyikére…