Európába jön az észak-amerikai tereprali fenegyereke, BJ Baldwin: sajnos a Las Vegas-i pilóta nem versenyezni érkezik az öreg kontinensre, de aki elég szerencsés, láthatja, hogy mit művel a több mint 800 lóerős Trophy Truck volánja mögött egy szokatlan helyszínen…

 

A Baja 1000-es futamokon aratott győzelmeiről és autóreptetős videóiról ismert pilóta a hónap végén, egészen pontosan június 25-28-án érkezik Európába, ahol a világ egyik leghíresebb autós, autósportos fiesztáján, a goodwoodi Festival of Speeden vesz részt Nagy-Britanniában. Ez lesz az első alkalom, hogy Baldwin ott lesz az eseményen, ráadásul az észak-amerikai tereprali csúcskategóriájában, a Trophy Truckban szereplő versenygép sem szerepelt még soha a rendezvényen évről évre végtelenül színesnek tűnő repertoárjában.

Baldwin megmutatta műhelyét a Festival of Speed szervezőinek

„Ez a világ egyik leglenyűgözőbb autós rendezvénye. Izgatott vagyok, hogy idén én is ott lehetek és roppant mókás lesz ott vezetni a Trophy Truckot. Bízom benne, hogy komoly látványosságot tudunk szolgáltatni, ugyanis nem hinném, hogy a Festival of Speed közönsége hozzá van szokva az olyan hatalmas, hangos és kegyetlen autókhoz, mint amilyen a Trophy Truck” – nyilatkozta az amerikai pilóta. 


Lord March – az eseményt 1993-ban Charles Gordon-Lennox gróf hívta életre sussexi birtokán – kastélyának kertjében az égvilágon mindenféle járgány megfordult már az évek során, a Chevy Silverado azonban valóban a legkülönlegesebb látványosságok közé tartozik majd. Tudjuk jól, hogyan vezet Baldwin Ensenadában és térségében, a futamok és a videóforgatások során, így érdekes lesz megfigyelni, hogyan tudja majd beszorítani a vad stílust a felfutásoknak otthont adó szűk pályára.

Aki épp Angliában portyázik az esemény idején, nem bánja meg, ha kilátogat Goodwodba, Trophy Truckot ugyanis valóban ritkán látni európai felségterületen…