Megnyerte a 2016-os Dakar-ralin való ingyenes részvétel jogát a múlt hétvégi Baja 500-on a legnépszerűbb észak-amerikai terepralis széria, a Score International tavalyi bajnoka, Steven Eugenio. Egyelőre úgy tűnik, hogy a pilóta élni is fog a lehetőséggel és megméretteti magát jövő januárban, Dél-Amerikában.

 

Dakar-ralizni kétféleképpen lehet: az indulni szándékozó befizeti a borsos nevezési díjat, netán rajthoz áll a Dakar Challenge valamelyik futamán és megnyeri a lehetőséget, hogy ott lehessen a dél-amerikai csúcsrangadón. Idén öt olyan futamot nevezett meg a derbit szervező ASO, ahol esély kínálkozik a Dakar-részvétel elnyerésére: márciusban a dél-afrikai RFS Endurance-on és az argentin terepen rendezett Desafio Rután, júniusban a Baja 500 mellett pedig a Szardínia-ralin volt Dakar Challenge kategória, az utolsó állomás pedig a júliusban, Paraquayban tartandó Desafio Guarani elnevezésű összecsapás lesz.

Eugenio – aki az idei évtől megosztozik Zeus fantázianevű Trophy Truckján a korábbi ralis Európa-bajnokkal, Armin Schwarz-cal, aki nem mellesleg a Dakart szervező ASO észak-amerikai képviselője – csak a 8. helyen fejezte be a Baja 500-at, de a dél-amerikai részvételre pályázó hat Challenge-nevező közül így is a legjobbnak bizonyult. Bár arról egyelőre korai lenne spekulálni, hogy milyen felállásban, de a jelek szerint a pilóta vállalja a megmérettetést.

Eugenio az ASO képviselőjével a Baja 500 után


„Nos, úgy tűnik, hogy ott leszünk a következő Dakaron” – írta közösségi oldalán a Score címvédő bajnoka, aki minden bizonnyal állandó navigátorával, Steve Covey-val vág majd neki a 2016-os Dakarnak.

Aki szeretné jobban megismerni az észak-amerikai bajnokot és pályafutását, annak ajánljuk a Tereprai Blog februárban, a Score-évadnyitó San Felipe 250 után készült portréját.