Döntött Marc Coma: a motoros tereprali jelenlegi legnagyobb ászával kapcsolatban néhány napja még úgy tűnt, hogy követheti a korábbi nagy rivális Cyril Despres-t az autók világába, ám a jelek szerint a KTM-nek sikerült meggyőznie a folytatásról. A katalán klasszis a hivatalos közösségi oldalain rukkolt elő egy bejelentés-féleséggel.

Mint ismeretes, Coma néhány napja még az elismert spanyol sportlapnak, az El Mundo Deportivónak is tett egy utalást arra, hogy nem veti el egészen azt, hogy már idén az autósok között láthatjuk viszont. A pletykák arról szóltak, hogy a dél-afrikai építésű Toyota Hiluxokat versenyeztető Overdrive istállónál kaphat volánt, ám úgy tűnik, hogy ez – ha be is következik valaha – biztosan nem idén történik meg.

„Ma tartottuk a szokásos KTM-es ünnepséget Mattighofenben. Mostantól azon dolgozunk, hogy megvédjük a Dakaron és a Világkupán kiharcolt elsőségünket. Büszke vagyok és energiával telve vágok neki ennek az új kihívásnak a KTM kötelékében” – írta hivatalos közösségi oldalain a Dakart idén ötödször, a Világkupát tavaly hatodszor megnyerő Coma.

Noha Coma nem vált autóra, mégis elképzelhető, hogy egy másik motoros menőből autós pilóta lehet az idei szezonban. A katalán esetleges fegyvernem-váltását forszírozó pletykákkal párhuzamosan olyan hírek is terjengtek, hogy a chilei motoros, Francisco „Chaleco” Lopez is fontolgatja a váltást: garancia persze erre sincs, ráadásul a dél-amerikai nem is olyan nagyágyú, mint Coma, de kétségkívül érdekes lenne megfigyelni, hogyan alkalmazkodik az új kihíváshoz.

Fotók: marccoma.com