Ilyen is van: miután megnyerte a Fáraó-ralit, a szombati díjátadó ceremónián Nasszer Al-Attijah a Miniből kiszállva lóra pattant és örömében körbe-körbe nyargalt a piramisoknál. 

 

Al-Attijah ezúttal is úgy operált, mint egy igazi agysebész. Az idei Világkupa-sorozat negyedik fordulójában csak akkor taposta a gázt, amikor tényleg szükséges volt: a Toyota-Overdrive zászlóvivője, Yazeed Al-Radzsi három szakaszt is nyert, mégis csak második lett, a katari viszont zsinórban három napi 2. hely után pénteken lőtt egy szakaszelsőséget, szombaton pedig már azt a luxust is megengedhette magának, hogy a 3. idővel furikázzon el a piramisok lábához.



„Természetesen az volt a cél, hogy megnyerjük a Fáraó-ralit, de picit mereven kezdtünk az első napon. A második szakaszon már nyomtuk neki, ennek köszönhetően az élre álltunk az összetettben, attól kezdve pedig végig vezettünk, a negyedik szakaszon jelentősen növelve az előnyünket. Az utolsó napon éreztük igazán, hogy kontroll alatt tartjuk a versenyt, nyerni pedig csodálatos volt” – értékelt a Red Bull által közreadott sajtónyilatkozatban Al-Attijah.

Akárcsak a verseny díjátadó ceremóniáján, a kétszeres Dakar-győztes újfent áradozott az egyiptomi viadalról, illetve arról, hogy milyen sokat jelent neki a piramisoknál aratott győzelem. „Ott jöttünk csak rá igazán arra, hogy mennyire keményen meg kellett dolgoznunk ezért a sikerért. Eddig fantasztikus számunkra az idei év és reményeink szerint minél tovább sikerül ilyen formában maradnunk” – fogalmazott a pilóta, akinek közel-keleti konkurense, a toyotás Al-Radzsi tulajdonképpen szívességet tett azzal, hogy a 3. helyre szorította a Mini címvédőlista-listavezető pilótáját, Vlagyimir Vasziljevet, akinek így tovább csökkent az előnye: az orosz a negyedik forduló után – várhatóan – 155 ponttal áll majd az élen, 35 egységgel megelőzve a katari rakétát.



Arról még mindig nincs hír, hogy született-e már döntés az Abu Dhabi Desert Challenge ügyében. Mint ismeretes, Al-Attijah azt a futamot is megnyerte, de az utólagos műszaki ellenőrzésen kizárták a Mini rúgóútjával kapcsolatos problémák miatt: ha visszakapná az ott elveszített 60 pontot, jókora előnnyel vitorlázna a tabella élére, Vasziljev elé…

Egyiptom után a Világkupa mezőnye Európában folytatja a csatározást: az évad ötödik fordulója az Italian Baja lesz, amelyet június 25-28-án rendeznek szokás szerint Pordenone környékén.

Fotók: X-Raid