Régi terepralis mondás, hogy a baj mindig csőstől jön: a nemrégiben lezajlott hazai Világkupa-futamon, a Hungarian Baján is bőven láthattunk példát a tétel igazolására.

 

A bajnoki címvédő Fekete-Tóth páros fedélzeti kamerás videóval is tudja szemlélteni, hogy a baj nemcsak hogy csőstől jön, de alkalomadtán nagyon gyors egymásutánban is. A duó a zárónapi szelektív szakaszon kisodródott és beesett egy erdőszélre: ez már önmagában komoly csapás, amikor az emberfia előkelő pozícióért csatázik, de ezt pillanatokkal később egy másik követte.


A Toyota Hilux Overdrive-val versenyző egységnek a szorult helyzetből sikerült kikecmeregni, de mint 0:22-nél jól látható, pillanatokkal később érkezett az újabb kellemetlen meglepetés, mégpedig egy másik versenyzőpáros formájában. A beláthatatlan kanyarba beforduló másik egység megsuhintotta a Toyota hátulját, de a duónak ezt is sikerült valahogyan „kimozognia”: viszonylag könnyen megúszták, csak a kormányművet és a hátsó sárvédőt kellett cserélni, s persze nem ártott egy alapos porszívózás sem.

A kétszeres csapás után a bajnoki címvédő különítmény a nemzetközi értékelés 7. pozíciójában fejezte be a futamot és a magyar bajnoki értékelés is úgy alakult, hogy maradt matematikai esélyük a titulus megvédésére. Döntés szeptember 11-13-án, Nagykálló és térségében, az évadzáró Hofeka Kupán!