Látványos videóanyagokat adott közre a múlt hétvégén tartott Világkupa-évadnyitó Northern Forest Baja sajtóirodája: terepralis verdákat látni a hóban nem mindennapi élmény, ilyesmire ráadásul csak itt van lehetőség, mivel az oroszországi derbi volt a versenynaptár egyetlen téli összecsapása.


A mitsubishis Jouni-Matti Ampuja az abszolút- és az orosz bajnoki értékelésben, míg finn honfitársa, a toyotás Tapio Suominen a Világkupa-pontvadászatban bizonyult a legjobbnak a múlt hétvégén, péntektől vasárnapig bonyolított viadalon, amely az idei évre Szentpétervár térségéből Karéliába, az orosz-finn határ közvetlen közelébe költött. A helyszínváltozásnak meg is lett a hozadéka, mivel a finnek érvényesítették a kvázi hazai pálya előnyeit.

Northern Forest Baja: a pénteki nap

Noha előzetesen kőkemény télre, fagyponti alatti hőmérsékletre lehetett számítani, az időjárás végül szokatlanul enyhének bizonyult, ami komoly fejtörést okozott a szervezőknek. A hóból előbb latyak, majd inkább sár keletkezett a szelektív szakaszon - ugyanazt a 158 kilométert szombaton oda, vasárnap pedig fordított irányban teljesítették - , így szombatról vasárnapra virradóra kőkemény munkát kellett végezni annak érdekében, hogy valamelyest élvezhető legyen az erdei száguldozás.

Northern Forest Baja: a szombati nap

Mint azt a célban a versenyzők megerősítették, a szervezők erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, a pálya állapotán sokat tudtak javítani, így a zárónapi versengés élvezeti értéke jóval magasabb volt a szombatinál. Nagy kár lett volna, ha nem így alakul, a Világkupa menetrendjében ugyanis nincs másik olyan összecsapás, ahol télies, havas körülmények között kell bizonyítania a versenyzőknek.

Norther Forest Baja: a vasárnapi nap