Visszatér a tereprali világába a Mitsubishi: a sportágat egykoron uraló márka egy hibrid Outlandert állít csatasorba, a volánja mögött Hiroshi Masuokával, de sajnálatos módon egyelőre csak egyetlen futamon, a Világkupa menetrendjébe is beleszámító  portugáliai Baja Portalegrén indulnak. Komolyabb, tartósabb tervekről egyelőre nem tudni.

 

Az afrikai Dakar-ralit hosszú évekig uraló japán márka 2009 végén búcsúzott el a terepralitól, felszámolva a legendás gyári alakulatot. Azóta ez lesz az első fellépésük a sportágban: a hibrid Outlanderrel a gyártó hibrid hajtáslánc erejét, az ellenőrzőrendszerek, valamint a futómű hatékonyságát szeretné demonstrálni, nem is akárhogyan, ugyanis dobogós helyezésben reménykednek.

A pilóta 2002 és 2003 Dakar-győztese, Hiroshi Masuoka lesz, a csapathoz pedig csatlakozik a gyártó hibridrészlegének négy mérnöke, valamint a kutatás-fejlesztési részleg egyik magas rangú vezetője is. Masuoka – aki a Dakar-ralin legutóbb 2009-ben szerepelt – bizakodó a kihívást illetően. 
 

Hiroshi Masuoka Fotó: Mitsubishi Motorsport


„Szeretném megmutatni, hogy mennyire hihetetlenül dinamikusan vezethető és tartós az Outlander hibrid változata, amelyet a közúti autóból építettünk. A gyártó hibrid hajtással foglalkozó részlegétől érkező mérnökök támogatásával a legjobbak között szeretnék végezni” – fogalmazott a japán pilóta.

A Baja Portalegre 500 a Világkupa szezonzárója lesz, a portugáliai összecsapás október 22-én veszi kezdetét.