A következő verseny az Ultimate Dakar számára a HunGarian Baja, amelyre Veszprém környékén kerül sor ezen a hétvégén. A megmérettetés kétszeresen is fontos Tomas Ourednicek és Pavel Vaculik számára, hiszen a Világkupa mellett a magyar bajnokságba is beleszámít.

 

A HunGarian Baja különleges verseny az Ultimate Dakar számára. Amellett, hogy Tomas Ourednicek navigátorként komoly sikereket ért el a legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyarországi tereprali viadalon, tavaly ez volt az első Világkupa-futama Pavel Vaculikkal, és az, hogy a 11. helyen zártak, szép eredménynek számított egy újonctól. Idén jóval nagyobb a tét: a HunGarian Baja ötödik, utolsó előtti futama a magyar bajnokságnak, amelyben az Ultimate Dakar párosa jelenleg a harmadik helyet foglalja el. Mivel a veszprémi hétvége háromszoros szorzóval számít bele a sorozatba, egy sikeres szerepléssel értékes pontokat lehet gyűjteni, viszont egyetlen hiba elegendő ahhoz, hogy füstbe menjenek a bajnoki dobogóról szőtt álmok.

„Várjuk a HunGarian Baját, mert tavaly ez volt az első Világkupa-futamunk, és elég jól sikerült, épp csak lemaradtunk a pontszerzésről. Kár, hogy idén nem Pápa lesz a központ, mert imádom a várost, de Veszprém is nagyon szép, és a pályák nagyszerűek. A Baja Aragon után szeretnénk itt is jó eredményt elérni, már csak azért is, mert a verseny nagyon fontos a magyar bajnokság szempontjából. Összességében azt hiszem, több okunk van optimistának lenni, mint nem” – mondta el Tomas Ourednicek.

A HunGarian Baja péntek délután egy nagyon rövid szuperspeciállal indul a híres nyirádi Vörös Katlanban, ahol ugyanezen a hétvégén kerül megrendezésre az Autokrossz EB ötödik futama. A Tereprali Világkupa hetedik és a magyar bajnokság ötödik állomása szombaton kétszer 175 kilométernyi mért szakasszal folytatódik. A vasárnapi záró napon még egy menet vár a mezőnyre ugyanezen a pályán, de az ellenkező irányba.