Meglepő akcióval rukkolt elő az egymással szoros rokonságban lévő X-Raid és a BMW DTM együttese: a két brigád egymás autójába ültette sztárjait, így a kétszeres Dakar-győztes Nasszer Al-Attijah kipróbálhatta az M4 DTM-et, a korábbi túraautós bajnok Martin Tomczyk pedig a Mini All4Racinget.

 

A versenygépcseréről készült videót most, a Német Túraautó Bajnokság hockenheimi nyitófutamára időzítve adták közre a felek, akik között a Quandt-família teremti meg a kapcsot: a család többségi tulajdonosa a BMW cégcsoportnak, a családfő, Sven Quandt pedig nem is rosszul jövedelmező hóbortként működteti a világ jelenlegi legjobb terepralis formációját.


Tomczyk – aki 2011-ben még Audi-színekben lett a DTM bajnoka, a BMW 2012-es visszatérése óta viszont a bajorok színeiben versenyez – az Abu Dhabi Desert Challenge után néhány nappal, Dubajban próbálhatta ki az All4Racinget. „Mókás és lenyűgöző volt vezetni a Minit a homokban és a dűnéken” – mondta tapasztalatairól a német pilóta. „A kocsinak hatalmas a nyomatéka, és a dűnéken átszörfözve még egy olyan tapasztalt versenyzőben is felpumpálja az adrenalint, mint amilyen én vagyok. Ezt nem is lehet összehasonlítani azzal, mint amikor a versenypályán száguldunk. Csak egy ilyen menetpróba után lehet bárkinek halovány fogalma arról, hogy Nasszernek és a többi Mini-pilótának mit kell kiállni a Dakar-ralin.” 

A tereprali mellett a ralizás világában, valamint sportlövészetben is jeleskedő, utóbbi sportágban olimpiai aranyéremmel is rendelkező Al-Attijah a németországi Orscherslebenben, a DTM-menetrendben is szereplő ottani versenypályán próbálta ki a BMW M4-es fenevadját. A katari versenyző hihetetlen lelkesedéssel beszélt az autóról. 



„Részt vettem már néhány pályaversenyen, de ennek a DTM-es autónak a vezetésével egy régi álmom vált valóra. A BMW M4 DTM egész egyszerűen fantasztikus. Rendkívüli módon lehet érezni az aerodinamikai felszerelések hatását, főképp a kanyarokban. A tapadás hihetetlen és a fékek is lenyűgöztek. Már nagyon várom, hogy visszatérjek a BMW volánja mögé és teljesítsek néhány további kört” – értékelt a Közel-Kelet elsőszámú autóversenyzője, akit – állítólag – a hétvégi, hockenheimi DTM-nyitányon is láthat publikum, a BMW tervei szerint ugyanis ott is teljesít majd néhány promóciós kört az M4-essel.

Al-Attijah „élesben” legközelebb május 10-től bizonyíthat: az FI Világkupa legutóbbi, épp Katarban tartott fordulóját, a Sealine Cross Country Rally-t megnyerő pilóta természetesen ott lesz a sorozat következő állomásán, az egyiptomi Fáraó-ralin is.