Patrick Dempsey, a Grace klinika című tévésorozat, valamint megannyi mozifilm sztárja otthonosan mozog az autóversenyzés világában: saját csapatának kötelékében rendszeresen indul megbízhatósági futamokon, például a Le Mans-i 24 óráson is, alkalomadtán pedig kiruccan a pályaversenyzés világából. Most például a terepraliba, ugyanis részt vesz az Egyesült Államok legismertebb futamán, a The Mint 400-on.

Az amerikai „Best in the Desert” sorozat égisze alatt rendezett, Las Vegas környékén bonyolított 400 mérföldes futam egyik sajátossága, hogy időről időre felbukkannak celebritások is a mezőnyben. Az idők folyamán versenyzett a Mint 400-on például Steve McQueen, Chuck Norris és a gitárosfenomén Ted Nugent is.

Patrick Dempsey megőrül az autóversenyzésért

A március 14-én, azaz jövő szombaton tartandó összecsapásra Dempsey sem első alkalommal nevezett, hiszen 2013-ban egyszer már részt vett a megmérettetésen és a kategóriáját is megnyerte. Idén visszatér a Le Mans-i 24 óráson, a megbízhatósági-vb (WEC) más futamain, valamint néhanapján a Porsche Szuperkupában is felbukkanó autóverseny-őrült színész, aki egy Zero One versenygéppel – a szervezők külön kategóriát írnak ki a hírességeknek és a vállalkozó kedvű dúsgazdagoknak – áll majd oda a Las Vegas-i rajtkapuhoz.

„Van valami egyedi és emlékezetes az ilyen versenyek kihívásaiban” – nyilatkozta Dempsey. „Nagyon sok a változatosság, a nehézség és ezek miatt egyáltalán nem könnyű eljutni a célig. Jómagam imádom a kihívásokat és már nagyon várom, hogy autóba ülhessek.”

Ilyen verdával indul Dempsey és Shepard

Idén sem Dempsey lesz az egyetlen híres színész, aki ott lesz a Zero One-os mezőnyben: rajthoz áll a tévésorozatokból és mozifilmekből szintén jól ismert Dax Shepard is, akinek ráadásul már van is terepralis versenytapasztalata.

„Imádom a motorsportokat, különösen ezt a műfajt. Korábban már versenyeztem egy Class 1-es autóval, a Mint 400 pedig egyike azoknak a futamoknak, amelyeken mindig szerettem volna elindulni. Nagyon várom, hogy elkezdődjön a csata, amely valóban brutális terepen zajlik majd” – fogalmazott Shepard, akit legutóbb a tavaly megjelent „A bíró” című filmben láthatott a nagyérdemű.

Fotók: The Mint 400, Porsche Supercup