Vége a várakozásnak, a hétvégi Duna Aszfalt Kupával elstartol a 2015-ös tereprali-ob, a nyitófutam ráadásul a Közép-európai Zóna Bajnokságnak is része, így számos külföldi versenyző érkezik a környező országokból. Egy dolog biztos: péntektől vasárnapig érdemes Bugacra és térségébe látogatni, a Tereprali Blog pedig azt is megmutatja, hogy hol lehet megtekinteni a mezőnyt verseny közben a pusztaságban.

 

A verseny pénteken egy 12 kilométeres szuperspeciál szakasszal kezdődik Kunszállás és Fülöpjakab körzetében, ahol 16 óra 30 perckor rajtolnak el a két- és négykerekű terepralis járgányok. 

Duna Aszfalt Kupa: a szuperspeciál nézői pontjai


A folytatás izgalmasnak ígérkezik: az indulóknak szombaton két ízben kell teljesíteniük egy hazai tekintetben valószínűleg egyedülállónak mondható menetet, amelynek savát-borsát az adja, hogy a hossza nem kevesebb, mint 110 kilométer. A környező településeket is érintő pályán az első menet 9 óra 13 perckor, a második pedig 13 óra 13 perckor startol el. Vasárnapra rövidebb penzum jut, az aznap 10 óra 13 perckor induló menet hossza 94 kilométer lesz. 

Duna Aszfalt Kupa: szombati és vasárnapi nézői pontok

A verseny szervezőbizottsága már közreadta az előzetes nevezési listát, amelyen a profi- és amatőr autósok mellett motorosok, quadosok, valamint egy versenykamion is szerepel. Néhány hete a viadal főszervezője, Csató Attila arról tájékoztatta a Tereprali Blogot, hogy reményei szerint a Duna Aszfalt Kupa a versenyzőknek és a nézőknek sem okoz majd csalódást.

Duna Aszfalt Kupa: az előzetes nevezési lista

„Az évadnyitó futamok hangulata mindig különleges és bízom abban, hogy ez a verseny még a szokásosnál is élvezetesebb lesz mindenki számára” – mondta érdeklődésünkre a főszervező. „Nagy öröm, hogy a tereprali visszatérhet Bugac térségébe, amelyről a sportág hazai nagy öregjei szép emlékeket őrizhetnek, hiszen a legendás MAVAD Rali mezőnye is megfordult erre. Bugac és a többi érintett település önkormányzata végtelenül segítőkész, a szervezéshez tényleg minden segítséget és támogatást megkaptunk. Sokat dolgoztunk azon, hogy izgalmas pályákat jelöljünk ki és bízom abban, hogy a verseny úgy az indulók, mind a nézők számára is élvezetes és látványos lesz.”

Fotó: ifj Polczer Miklós