Hamar kiesett a tereprali-ob évadnyitóján, a Duna Aszfalt Kupán Fodor Imre, akit előzetesen a viadal egyik legnagyobb esélyesének tartottak. A Ford Ranger Dakar pilótája ráadásul nem mindennapi okból volt kénytelen idő előtt búcsúzni a viadaltól.

 

Fodor és új navigátora, Vass Gergely átbeszélő nélkül nyerte a Bugac térségében tartott összecsapás szuperspeciál szakaszát, szombaton viszont már az első szelektíven kiestek. Mint arról a Tereprali Blog beszámolt, a Ford Ranger Dakar bal hátsó kereke egyszerűen leesett az autóról.

„Hihetetlen pillanatokat éltünk át az első szakasz céljától néhány száz méterre, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a bal hátsó kerekünk megelőz minket” – idézte a 4x4 Hungary alakulatának visszatekintő kommünikéje a 2013-as bajnok Fodor Imrét. „Feleszmélni sem volt időnk, csak siklottunk be az erdőbe! Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem borultunk fel, úgy csúsztunk be a fák közé, hogy megvezették az autót és lelassították.”


Fodor – aki a Nagykálló Kupán 2013-ban és 2014-ben is győzelmet veszített úgy, hogy az utolsó szelektív szakasz végétől kőhajintásnyira történt vele valami – annál is inkább sajnálta a korai búcsút, hogy bejöttek neki a bugaci pályák: „Ízig-vérig tereprali pálya volt a pénteki és a szombati is. Úgy érzem, hogy az ominózus esetig a sebességünk is rendben volt, nagyon jó tempóban autóztunk, de megint egy olyan helyzettel találtuk magunkat szembe, amivel nem tudtunk mit kezdeni, ilyet még sose hallottam. Ráadásul életünk eddigi legnagyobb ugratásán is túl vagyunk, a pálya kétharmadánál akkorát repültünk, hogy a Ranger tetejét letépték a faágak, de a Ford nagyon szépen földre érkezett, nyomtuk is tovább” – fogalmazott a győri illetőségű pilóta.

Fodoréknak három hetet kell várniuk arra, hogy kiköszörüljék a Bugacon elszenvedett csorbát, a magyar bajnokság májusban a Riverside Bajaval folytatódik.

Fotó: 4x4 Hungary / Szántó Frigyes