Régi-új vezetője van a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) tereprali szakágának: mint a szervezet honlapján hétfőn megjelent elnökségi határozatból kiderül, a szakág vezetésére Varga Imre kapott felhatalmazást.

„Az MNASZ Elnöksége kinevezi Varga Imrét a Terep-rally szakág vezetőjének” – olvasható az mnasz.hu-n megjelent, február 16-án kelt, elektronikus úton meghozott elnökségi határozatok között.

Vargát - aki versenyzőként két évtizede van jelen a hazai tereprali-életben és sokaknak ismerős lehet a ralifutamokról is – a mostani döntés véglegesítette a tisztségben. A szakág tagsága az MNASZ január 24-én tartott tisztújító közgyűlésén nem tudott döntést hozni a terepralis szakágvezető személyéről, így a szövetség elnöksége Vargát bízta meg a feladattal: azóta a tagság újra szavazott, a megbízott szakágvezető megkapta a szükséges támogatottságot, a mostani elnökségi döntés pedig ennek a voksolásnak az eredményét ratifikálta.

Varga Imre verseny közben

A januári tisztújításkor az MNASZ Sporttanácsába is beválasztott Varga egyszer már vezette a terepralis szakágat, az a ciklusa 2011 végétől 2013 végéig tartott. A köztes időszakban a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) enduro szakágának vezetője, Sasvári Sándor irányította a MNASZ tereprali-szakágát.

Fotók: Varga Racing Team