A Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság 2015-ös idényének rajtjára még várni kell, addig azonban nem árt felidézni, hogy milyen volt a tavalyi évad a magyar pályákon. Ehhez rendelkezésre áll a szakág által a díjkiosztóra készített hangulatvideó is.

Mint ismeretes, a bajnokságban színes volt a felhozatal és a főbb szereplőknek szerencsére világszínvonalú versenygépeket láthatott a hazai közönség. A bajnoki titulusért dúló harcban a pilóták olyan gépekkel küzdöttek, amelyek a Dakar-ralin és más nemzetközi összecsapásokon is az élmezőny krémjét alkotják.

A végső győztes Fekete Antal és Tóth György lett, akik egy Toyota Hilux Overdrive-val szerezték meg pályafutásuk első bajnoki címét. A ponttáblázat 2. helyén a saját fejlesztésű és építésű, egyre népszerűbb Hummer H3-mal versenyző Miroslav Zapletal végzett, aki cseh létére 2009-ben egyszer már volt magyar bajnok, a bronzérmes pozíciót pedig Fodor Imre szerezte meg: a győri pilóta 2013-ban még egy Toyota Hilux Overdrive-val lett bajnok, tavaly viszont már a dél-afrikai Neil Woolridge Motorsport által épített, a South Racing által gondozott Ford Ranger Dakarral szállt harcba.

Fotó: Pataky Péter