Ha létezne olyan különdíj, amelyet a legnagyobb bukásért adnak, a IV. Gyulai Várfürdő Kupán a képzeletbeli trófeát biztosan az Apáthy Zoltán, Erős Gábor egység kapta volna meg. Az Opel Dakar Team fedélzeti kamerás videója révén megnézhetjük, hogy mit élt át a páros a Nissan Pickup fedélzetén.

 


Az Apáthy-Erős páros a gyulai tereprali-futamon megszállott híve: az utóbbi években rendre csak egy futamon állnak rajthoz, ez pedig rendszerin a viharsarki derbi, amely ezúttal nem sok jót tartogatott számukra. A tandem a hagyományoknak megfelelően az Opel Dakar Team által gondozott Nissan Pickupot vitte táncba: ugyan a pénteki szuperspeciált sikeresen teljesítették, szombat délelőtt egy bukfenc szertefoszlatta a táv teljesítésével kapcsolatos terveket.


Azóta már tudjuk, hogy a tereprali-ob idei harmadik, a Közép-európai Zóna Bajnokság (FIA CEZ) értékelésébe is beszámító viadalán ez volt a legnagyobb bukás, az Opel Dakar Teamnek köszönhetően pedig a páros szemszögéből is megtekinthetjük az incidenst.