Noha a hazai terepralisok már az augusztus 13-16-án esedékes Világkupa-fordulóra, a Hungarian Bajára összpontosítanak, érdemes visszatekinteni a legutóbbi ob-futamra, az Euro-Tools Kupára is. A viadalt megnyerő páros hangulatvideójával erre kiváló lehetőség nyílik.

 

Fekete Antal és Tóth György, a címvédő bajnokpáros kiköszörülte a csorbát Bábolna térségében: míg a IV. Gyulai Várfürdő Kupán egy defekt taccsra tette a duó esélyeit, addig az Euro-Tools Kupa terepralis tekintetben vadonatújnak számító pályáin a lehető legjobban alakultak a dolgaik. A Toyota Hilux Overdrive-val versenyző egység megnyerte a viadalt: ezzel megszakították a korábbi kétszeres bajnok Fazekas Károly két futam óta tartó hegemóniáját és életet leheltek a címvédéssel kapcsolatos esélyeikbe is.


A győzelemmel a ponttáblázat 2. helyén álló Fekete és Tóth 26-ról 16 egységnyire mérsékelte hátrányát az éllovas BMW-s Fazekashoz képest. Az állás garancia lehet arra, hogy a háromszoros pontértéket adó Hungarian Baján a nemzetközi élmezőny csatája mellett a hazai elit különmeccse is izgalmas lesz.